Tijelo

“Surgeons can cut out everything except cause.”
― Herbert M. Shelton

Podizanje grudi (mastopeksija)

Podizanje grudi operacija je kojom se postiže mladenački izgled dojki, posebno nakon trudnoće, dojenja, gubitka na tjelesnoj težini ili gubitka elastičnosti kože i posljedičnog spuštanja dojki tijekom starenja. Glavni cilj ovog zahvata je podići konturu dojki i stvoriti prirodniji i puniji dekolte. Također, može se istovremeno kombinirati sa povećanjem dojki, kada je potreban dodatan volumen da bi se postigao željeni estetski rezultat.

Preop

Nakon inicijalne konzultacije sa plastičnim kirurgom potrebno je napraviti preoperacijsku obradu u smislu UZV (ultrazvuk) ili MMG (mamografiju) dojki, kako bi se isključile nepravilnosti žljezdanog tkiva dojki. Također, potrebno je napraviti kompletnu krvnu sliku, biokemiju i koagulogram, kao i EKG. Preporučeno je prestati pušiti najmanje 3 mjeseca prije navedenog zahvata, kako se ne bi dogodile neželjene komplikacije u smislu nekroze (odumiranja) kože ili bradavice.

Anestezija

Operacija se izvodi u općoj anesteziji, uz minimalnu poslijeoperacijsku nelagodu.

Operacija

Postoji nekoliko operacijskih tehnika koje se koriste kako bi se postigao zadovoljavajući rezultat i Vaš plastični kirurg će odabrati onu koja je za Vaš slučaj najbolja. Ponekad, u slučaju blage ptoze (spuštanja) dojki moguće je napraviti samo periareolarni rez tj. rez oko kompleksa areole i bradavice, kada je isti sakriven u razlici boja i gotovo nevidljiv. Sljedeći pristup dodaje vertikalni rez („lizaljka“ ožiljak), u slučaju blage do srednje ptoze, ali najčešće korišten pristup je ožiljak u obliku sidra, kojim se izbjegava višak kože u području krajeva reza („pasje uši“) i sakriven je u prirodnoj brazdi ispod dojke.

Photography

Earnest studied article country ten respect showing had. But required offering him elegance.

E-Commerce

Earnest studied article country ten respect showing had. But required offering him elegance.

Title

Example text